https://hogyanok.com Android SonyEricsson Xperia X8 Rootolása

SonyEricsson Xperia X8 Rootolása

1036
51
Megosztás

Az Android az Linux alapú operációs rendszer. Sajnos azonban nem kaptunk meg minden jogot a telefonnal együtt. Ebből következik, hogy bizonyos programok és funkciók csak akkor lesznek elérhetők, ha a telefonunkon root hozzáférést kapunk. Az előző cikkben bemutattam, hogyan frissítsük a telefonunkat a legújabb gyári szoftverére, most megmutatom hogyan kaphatunk teljes hozzáférést a telefonunkhoz.Mindenki saját felelősségére végezze el, mert garanciavesztéssel járhat. Ha az USB nem megy tönkre akkor a korábban leírt módszerrel vissza lehet állítani a gyári állapotot.

Amire szükségünk lesz a telefon rootolásához:

  1. Windows Operációs rendszer (x86 és 64bites is megfelelő)
  2. SuperOneClick program 1.5.5-s verziója

Első lépésként állítsuk be a telefonon az alábbit: Alkalmazások(Application) ->Fejlesztés(Development)->USB-hibakeresés(USB debugging). Ezt be kell pipálni.

Most már lehet rádugni a telefont az USB kábelre. Ha a számítógépen elindul a gyári SonyEricsson program, akkor zárjuk be. A telefonon a felugró menüből válasszuk ki a telefon csatlakoztatása menüpontot.

Ha megvan akkor tömörítsük ki a programot és indítsuk

Nem kell semmit állítgatni a programon, csak kattintsunk rá a Root gombra és valami hasonlót kell látnunk:

Ha végigment a program akkor ilyet kell látunk:

A végén a program megkérdezi, hogy teszteljük-e a Root hozzáférést. Ilyenkor nyomjunk a NEM gombra.

Ha mindent jól csináltunk akkor a telefon menüjében látnunk kell egy Superuser programot.

Ezt követően még nem működik a Root jogosultság. Még újra kell indítani a telefont. A programban nem kell semmit sem állítani, mert mikor egy program elindul automatikusan megkérdezi tőlünk, hogy adunk-e neki Root jogosultságot vagy nem. Most már lehetőségünk van akár teljes mentés csinálni a rendszerünkről és bármikor vissza tudjuk állítani ezt az állapotot. Ezt egy másik cikkben ismertetem majd.