https://hogyanok.com Android SonyEricsson Xperia X8 xRecovery telepítése

SonyEricsson Xperia X8 xRecovery telepítése

1129
89
Megosztás

xRecovery egy olyan program ami a telefon bekapcsolásakor hozható elő, még az előtt mielőtt a telefonon lévő operációs rendszer betöltődne. Ezt nagyon sok mindenre tudjuk használni Pl.: A telefon operációs rendszeréről teljes mentés készítése, új ROM telepítése, beállított adatok resetelése, stb.xRecovery telepítéséhez mindenképpen Root telefon kell. Több programra is szükségünk lesz ahhoz, hogy végigvigyük a folyamatot:

 1. Es file explorer
 2. Busybox Installer 1.8
 3. Root Explorer 2.10.2
 4. xRecovery-mini-01-beta

Itt tölthetők le.

A fájlokat tömörítsük ki egy mappába, majd másoljuk fel a telefon SD kártyájára. (FIGYELEM az xRecovery-mini-0.1-beta mappában lévő állományokat nem kell kicsomagolni).

Telepítsük az Es file explorert a marketről. Ez egy fájlkezelő és mikor már telepítettük elérhetjük vele az SD kártyán lévő fájlokat. Most telepítsük fel a Busybox Installer-t és a Root Explorer-t.

Most indítsuk el a Busybox Installer-t, meg fogja kérdezni tőlünk, hogy adunk-e neki Root jogot(adjunk), majd ezt kell látnunk:

Ezt követően kattintsunk az Install gombra. Ha mindent jól csináltunk ezt kell látnunk:

Most indítsuk el a Root Explorer-t (ez is root jogokat fog kérni, hát adjunk neki) és lépjük be az SD kártyán lévő mappába ahova felmásoltuk az xRecovery-mini-0.1-beta mappát.
Lépjünk be a mappába, majd nyomjuk le a telefon bal alsó gombját (menü gomb, ahol a 4db négyzet van) és kattintsunk a Multi-select gombra. Jelöljük be azt a 3db fájlt ami a mappában van, majd kattintsunk a COPY gombra.

Most lépjünk be a következő mappába: \system\bin és kattintsunk a PASTE gombra, ezzel beillesztettük a szükséges fájlokat. Most már meg is vagyunk mindennel ami szükséges, indítsuk újra a telefont.

Mikor indításnál bejön a fehér Sony Ericsson felírat, akkor nyomkodni kell a vissza gombot a telefonon. Ha mindent jól csináltunk akkor ezt kell látnunk (ez egy dupla képernyős képernyőmentés, természetesen csak 1 képernyőt fogunk látni):

Navigálni a hangerőszabályzóval lehet és a középső gomb az enter. Lépjünk be a Back and restore menüpontba. Itt tudjuk elvégezni a telefon teljes backupját. Ilyenkor egy kb 200 Mb-os mappát hoz létere a telefon SD kártyáján az /sdcard/xrecovery/backup/dátum a dátum mindig a backup készítésének időpontja lesz. Itt lehet visszaállítani is. Ha egyéni ROM-ot szedünk le akkor azt itt tudjuk telepíteni is.

 • levente103

  MÁR MŰKÖDIK!!!

 • atteszx360

  Miután feltelepítettem a root exrlorer-t nem kér root jogokat de a teló rootolva van, így a fájlokat sem tudom átmásolni
  Levente,legyszi ird meg,hogy oldottad meg…..

 • atteszx360

  probaltam ujratelepiteni,de ugyan ugy jartam…..
  S.O.S.

 • gerike

  olyan gondom van hogy busybox-nál nem lép tovább nem lehet rá menni az Installra:S valaki pls segítsen

  • Bugge

   Szerintem próbáld meg újratelepíteni, vagy a Superuser-nél benne van a listába, akkor töröld onnan ki és újra meg fogja kérdezni, hogy kér-e root jogot vagy sem.

 • de nekem nem sikerül mert busybox-ba belépek és azt irja ki hogy nincs root-olva pedig rootoltam superonecicel meg root exporerbe meg nem tok belépni mert kiir vlmi hibaüzenetet a superuserról meg superuserben nincsen benn se a busybox se a root explorer pls valaki segítsen

 • kispekk

  helló,valószínűleg tettem 1 kis hibát. az xrecovery másolásakor rossz filt helyeztem át a systembe.a busybox installer apk és a root explorer apk-t.És most nem engedi törölni v felülírni.hogy tudom ezt megoldani?üdv.

 • kispekk

  ha törölni akarom ezt írja ki-/cannot be deleted because the file system is read-only/
  másoláskor-/cannot be deleted because the file system is read-only mi a megoldás?

  • Bugge

   Root explorerben jobb felül tudod írhatóvá vagy csak olvashatóvá tenni a fájlrendszert. Elsőnk rakd írhatóra és utána majd tudod már törölni.

   • repack99

    Holhol ??? :DÁÁÁ megőrülök.. a root explorerben egyáltalán nincs semmiféle gomb..stb..nem enged be a bin be, Nem engedi h bemásolljam a filesokat..HELPPP

 • kispekk

  Most ott vagyok h mindent rendben feltettem.De nem tudom előhozni a recoveryt.????Nekem csak sima system mappám van,ez valamit jelent,egyébbként a telóra kell másolni nem a sdcard-ra!?igaz?

 • Béla

  Sziasztok! Felraktam az új ROM-ot az X8 as telómra. Rebootoltam de Sony Ericsson feliratnál megáll és nem tudok semmit csinálni!!! HELP!!!!!!

 • Ádi

  Helló! Lenne egy kis gondom: A busybox installer a system/xbin/ mappába teszi a file-t, pedig ottvan a bin/ mappa is. Előreis köszönöm válaszotokat!

 • Gery83

  Sziasztok. Én is X8 tulaj vagyok és megpróbálkoztam ezzel a telepíttetéssel. Először sokat szenvedtem mert a Busybox telepítésénél valamiért elszálltak a root jogok a telefonomról. A superuser azt jeleztem minden ok de az összes program visított hogy nincs rootolva a telefon. Ha bárkinek ilyen gondja lenne X8-nál akkor használjon Unlockroot progit nekem ezzel egyből sikerült rootolni és az összes program rendesen működött nem kellett régebbit vagy újabbat beszerezni

 • Supaplex

  Sziasztok. Nekem az lenne a problémám,hogy : Rátőltöttem az xRecovery-t a telefonomra,elis indítottam,rom-ot is frissítettem,de nem akar beindúlni a telefonom.. Xperia X8 .. A rom neve azthiszem …. Sense …. Ha be akarom kapcsolni a telefonomat akkor ugyanúgy mintha bekapcsolna rendesen kijön az a fehér Sony Ericsson felirat.. Elsötétűl a képernyő de még mindig ott van a Sony Ericsson felirat.. És egy fél órát,hagytam és még mindig ugyanúgy áll… Mindent jól csináltam a leírás szerint.. Ha valaki tud nekem segíteni nagyon megköszönném!

  Üdvözlettel: Supaplex

  • Bugge

   Nos itt az lesz a probléma, hogy nem csináltad meg a következőket:
   1. Format System
   2. Format Data
   3. Format Cache

   Ilyenkor a régi romod és az új rom beállításai összekeverednek és nem indul el.
   Ha ezeket megcsináltad az xrecovery-ben akkor lehet, hogy csak egyszerűen nem jó a rom.

   Remélem csináltál előtte xrecovery-vel mentést, mert akkor kb 2 perc alatt vissza tudod rakni az eredetit.

   • Reaper

    Hello!
    Nekem is ez a probléma, de akármit nyomok akkor is csak a “Sony Ericcson” fehér felirat jön be és semmi másra nem reagál, van backup meg minden, GingerDX frissítette magát és utána jött be ez a hiba. Ezt hogyan lehet orvosolni ?

 • Jasmine

  Sziasztok! Nekem az lenne a problémám, hoogy.. Minden flottul ment, majdnem készen is vagyok.. DE. Annál a pontnál, hogy “Mikor indításnál bejön a fehér Sony Ericsson felírat, akkor nyomkodni kell a vissza gombot a telefonon, és akkor bejön..” hát.. hiába nyomkodom, nem jön elő semmi, hanem rendesen úgy csinálja, mint mikor csak simán be kapcsolom..

 • laci

  helló nekem tudna valaki nagyobb romot rakni az x8ra

 • Edvárd

  Sziasztok!

  A napokban root-oltam az x8-amat és a gyári Android rendszerre akartam telepíteni a cyanogen 9-et (hozzáteszem nem értek hozzá)
  és párszor be is jött a xrecovery de a telepítés sikertelen volt… azóta csak a sony ericcson logó jön be tovább nem csinál semmit!!! mit tudok vele csinálni?? van valamilyen program ami megjavíthatja???

  • Ha elrontottad, csak újra kell húzni a gyári romot és kész is.

 • Gumicuminudli

  Sziasztok!

  Sajnos én is ott akadtam el, hogy hiába nyomkodom a vissza gombot, nem jön be az xRecovery menüje.

 • Krisztián Czifra

  Ez nekem magas