https://hogyanok.com Android SonyEricsson Xperia X8 xRecovery telepítése

SonyEricsson Xperia X8 xRecovery telepítése

1561
89
Megosztás

xRecovery egy olyan program ami a telefon bekapcsolásakor hozható elő, még az előtt mielőtt a telefonon lévő operációs rendszer betöltődne. Ezt nagyon sok mindenre tudjuk használni Pl.: A telefon operációs rendszeréről teljes mentés készítése, új ROM telepítése, beállított adatok resetelése, stb.xRecovery telepítéséhez mindenképpen Root telefon kell. Több programra is szükségünk lesz ahhoz, hogy végigvigyük a folyamatot:

  1. Es file explorer
    https://market.android.com/details?id=com.estrongs.android.pop&feature=more_from_developer
  2. Busybox Installer 1.8
  3. Root Explorer 2.10.2
  4. xRecovery-mini-01-beta

Itt tölthetők le.

A fájlokat tömörítsük ki egy mappába, majd másoljuk fel a telefon SD kártyájára. (FIGYELEM az xRecovery-mini-0.1-beta mappában lévő állományokat nem kell kicsomagolni).

Telepítsük az Es file explorert a marketről. Ez egy fájlkezelő és mikor már telepítettük elérhetjük vele az SD kártyán lévő fájlokat. Most telepítsük fel a Busybox Installer-t és a Root Explorer-t.

Most indítsuk el a Busybox Installer-t, meg fogja kérdezni tőlünk, hogy adunk-e neki Root jogot(adjunk), majd ezt kell látnunk:

Ezt követően kattintsunk az Install gombra. Ha mindent jól csináltunk ezt kell látnunk:

Most indítsuk el a Root Explorer-t (ez is root jogokat fog kérni, hát adjunk neki) és lépjük be az SD kártyán lévő mappába ahova felmásoltuk az xRecovery-mini-0.1-beta mappát.
Lépjünk be a mappába, majd nyomjuk le a telefon bal alsó gombját (menü gomb, ahol a 4db négyzet van) és kattintsunk a Multi-select gombra. Jelöljük be azt a 3db fájlt ami a mappában van, majd kattintsunk a COPY gombra.

Most lépjünk be a következő mappába: \system\bin és kattintsunk a PASTE gombra, ezzel beillesztettük a szükséges fájlokat. Most már meg is vagyunk mindennel ami szükséges, indítsuk újra a telefont.

Mikor indításnál bejön a fehér Sony Ericsson felírat, akkor nyomkodni kell a vissza gombot a telefonon. Ha mindent jól csináltunk akkor ezt kell látnunk (ez egy dupla képernyős képernyőmentés, természetesen csak 1 képernyőt fogunk látni):

Navigálni a hangerőszabályzóval lehet és a középső gomb az enter. Lépjünk be a Back and restore menüpontba. Itt tudjuk elvégezni a telefon teljes backupját. Ilyenkor egy kb 200 Mb-os mappát hoz létere a telefon SD kártyáján az /sdcard/xrecovery/backup/dátum a dátum mindig a backup készítésének időpontja lesz. Itt lehet visszaállítani is. Ha egyéni ROM-ot szedünk le akkor azt itt tudjuk telepíteni is.