https://hogyanok.com Android SonyEricsson Xperia X8 szoftver frissítés

SonyEricsson Xperia X8 szoftver frissítés

2712
68
Megosztás

Most azt fogom bemutatni, hogy lehet egyszerűen és biztonságosan frissíteni a telefont eredeti SonyEricsson programmal. Néha érdemes elvégezni ezt a műveletet, főleg ha értesülünk róla, hogy egy újabb verziójú Android operációs rendszer jött ki az adott telefonhoz. A frissítést mindenki saját felelősségére végezze el.

Első lépésként töltsük le a gyári programot (Sony Ericsson PC Companion) és telepítsük is fel:

http://www.sonyericsson.com/cws/support/mobilephones/downloads/subject/pccompanion/xperiax8?cc=hu&lc=hu

Indítsuk el a programot. Azt fogjuk látni, hogy a telefon nincs csatlakoztatva.


Kattintsunk a”Kezdés” gombra a Support Zone alatt, majd a megnyíló ablakban szintén a kezdés gombra “A telefonszoftver frissítése” menüpontnál.

Ki fogja írni, hogy a telefon nincs csatlakoztatva. Így hát dugjuk rá az USB kábelre a telefonunkat.

Most a telefon le kell húzni a fenti állapotsávot és ki kell választani, hogy telefon csatlakoztatása. Ha mindent jól csináltál a szoftver felismerte a telefonodat és kiírja, hogy Telefonja naprakész, vagy frissítést igényel. Ha eddig esetleg olyan ROM volt rajta ami nem gyári, akkor is azt fogja kiírni, hogy a telefonja naprakész.

Na most lehet megint rákattintani a Telefonszoftver frissítésénél a kezdés gombra. Ilyenkor mondani fogja, hogy a telefonon már a legújabb szoftver található, biztos akarod-e frissíteni? Nyomjunk rá a Javítás gombra.

Most néhány információt fog velünk mivel jár egy ilyen frissítés és megkérdezi, hogy biztos készítettünk-e biztonsági mentést. Fontos tudni, hogy minden telefonbeállítás el fog veszni. Ha végigmentünk, akkor elkezdi letölteni a legújabb ROM-ot.

Mikor a letöltés befejeződött akkor érdemes újra ellenőrizni, hogy a telefon legalább 50%-ig fel legyen töltve. Ha ez megvan, akkor ki kell kapcsolni a telefont. Mikor kikapcsolt várni kell 5mp-et és a következő módon kell bekapcsolni: Miközben rádugod az USB kábelt nyomd folyamatosan a bekapcsolás gombot és a vissza gombot.

Ha mindent jól csináltál, akkor a telefon nem kapcsolt be, hanem a program átlépett a 3. fázisra a Frissítésre. Ilyenkor nem kell mást csinálni, míg várni, hogy végigmenjen a folyamat.

Amikor átlépett a 4. fázisba a befejezésbe kiírja, hogy most már le lehet húzni a telefon az USB-ről. Nyugodtan húzd le és már kapcsolhatod is be az legújabb gyári rommal felszerelt Xperia X8-as telefonodat. Fontos tudni, hogy az első bekapcsoláskor akár 5 perc is lehet, így nem kell megijedni, ha sokáig fog bekapcsolni.