https://hogyanok.com Android Sonyericsson Xperia Mini 4.0.4 Ice Cream Sandwich frissítés

Sonyericsson Xperia Mini 4.0.4 Ice Cream Sandwich frissítés

1342
19
Megosztás

A telefon gyártok kezdenek észhez kapni és nem csak az újabbnál-újabb telefonokat dobják piacra, hanem a régebbi és vagy régi készülékekkel is foglalkoznak. Elsőként a SonyEricsson csinálta meg azt, hogy nem csak a legújabb csúcsmodellhez, hanem a régebbi készülékekhez is kiadta és adja ki folyamatosan a frissítéseket. Jelen esetben az Android 4.0.4-et vagy ismertebb nevén az Ice Cream Sandwich-et.

Most egy T-mobile függő SonyEricsson Xperia Mini (Build: 4.0.2.A.0.42) 2.3.4-es Androidot fogok megfrissíteni 4.0.4-es verzióra. Sajnos a T-mobile HU még nem adta ki a hivatalos frissítést, így a Sony PC Companion keresztül, még nem érzékel frissítést a rendszer. Ezért a wotanserver.com oldaláról tudunk letölteni hozzá különböző verziójú romokat.
Itt szeretném megjegyezni, hogy nem csak a legújabbak vannak fent, hanem a régebbiek is és többfajta telefonhoz is. Az oldal már elég régóta üzemel és megbízható is (Jómagam már többször frissítettem a telefonom rajtuk keresztül). Sajnos Nekik is pénzbe kerül mindezt fenntartani, ezért fizetőssé tették a frissítést. De nem kell beijedni, mert jelenleg 1,99 EUR ami kb 580 Forint, szóval nem egy vészes összeg a szolgáltatásért cserébe.

Tehát a teendők:
1. A legfontosabb lépés, hogy készítsünk mindenről biztonsági mentést. Mivel ilyen esetekben minden elvész a telefonról.

2. Majd menjünk fel a wotanserver.com oldalára és regisztráljunk be és menjünk a főoldalra, majd kattintsunk a MORE gombra a telefonunk alatt.

3. Itt jobb oldalt láthatjuk a telefonunkra elérhető frissítéseket és, hogy mennyibe kerül a telefon frissítése és a függetlenítése.


4. Itt kattintsunk a “SONY ERICSSON XPERIA MINI FIRMWARE FLASHING” “BUY NOW” feliratra, hogy megvegyünk a frissítési jogot. Majd véglegesítsük a vásárlásunk a “GO TO CHECKOUT” gombra kattintva

5. Itt meg fogja kérdezni, hogy EU-n belül vagy kívüli országból kívánunk vásárolni, az ÁFA miatt. Jelöljük be a ránk vonatkozót, majd az oldal alján kattintsuk a PAYPAL ikonra a fizetés miatt.

6. Itt majd még egyszer véglegesítenünk kell a fizetést és már fizethetünk is.

7. Ha mindent jól csináltál akkor egy ilyen szövegezésű e-mailt kell kapnod:

Dear customer,
 
Thank you for your purchase. Credits has been added to your account.

8. Most töltsük le a Klienset

9. Első indításkor frissíti magát. Ez több percet is igénybe vehet az internetkapcsolattól és a szerverük terheltségétől függően.

10. Most következik a tényleges frissítés. Nos én ilyenkor a biztonság kedvéért ki szoktam venni a SIM és a MEMÓRIA kártyát is. Elvileg teljesen felesleges, de én azért biztosra megyek. Hajtsd végre a következő lépéseket pontosan:

– Töltsd fel a telefont teljesen
– Dugd be az USB kábelt a számítógépedbe
– Kapcsold ki a telefont teljesen
– Vedd ki a telefonból az aksit, és várj 10mp-et.
– Tedd vissza a telefonba az aksit
– Tartsd nyomva a telefonon a szerviz gombot (Hangerő szabályzó lefele gombja) és közbe dugd be az USB kábelt a telefonba.
– Addig tartsd nyomva, míg meg nem látod a lenti ablakot. Ilyenkor látod, hogy felismerte már a telefonodat.

11. Itt válasszuk ki a magyar nyelvet, majd a CDA-nál: [4.1.B.0.431] Generic Trade Central Europe 1 (4.0.4)-et és bökjünk a Next gombra.

12. Itt írjuk be a regisztrált felhasználónevünket és jelszavunkat, majd kattintsunk az Update gombra, hogy kiírja kreditünket, majd mehet a NEXT.

13. Már el is kezdte tölteni a frissítést, ez is eltarthat egy ideig.

14. Utána elindul a frissítés

15. Ezek után kiírja, hogy kész. Ilyenkor csak húzzuk le az USB kábelről a telefont, rakjuk vissza a SIM és a MEMÓRIA kártyát, majd kapcsoljuk be a telefont. Első bekapcsoláskor kicsit több időt vesz igénybe.

Mikor bekapcsoltuk, már az ICS 4.04. fogad a telefonunkon, és kihasználhatjuk minden előnyét. Mindenkinek sikeres frissítést.