https://hogyanok.com Android Sonyericsson Xperia Mini 4.0.4 Ice Cream Sandwich frissítés Root jog megtartásával

Sonyericsson Xperia Mini 4.0.4 Ice Cream Sandwich frissítés Root jog megtartásával

545
6
Megosztás

Sajnos magát az  ICS 4.0.4-et nem lehet közvetlenül rootolni. Csak úgy lehet, ha egy régebbi verziójú Android-ot rootolunk, majd azt frissítjük fel ICS 4.0.4-re.

Első lépésként szükségünk van egy root-olt ROM-ra. Egy korábbi cikkemben leírtam, hogy pontosan hogy lehet vissza rakni a telefonra egy régebbi ROM-ot.
Ha ezzel megvagyunk akkor rootoljuk meg. Leírást hozzá itt található.

Ha ezzel is megvagyunk akkor töltsük le ezt a fájlt. Ezzel felkészítjük a telefonunkat arra, hogy a root-ot a frissítés után is használni tudjuk. Csomagoljuk ki egy tetszőleges helyre.

Ha elindult a program akkor kéri, hogy nyomjuk meg az ENTERT, hát tegyük meg.
Majd megkér a következőkre:

  1. Az USB DEBUGGING vagy más néven USB Hibakeresés legyen bekapcsolva
  2. Dugd rá a számítógépre a telefont
  3. Ne enged, hogy a képernyőzár bekapcsoljon, vagy elsötétüljön a képernyő
  4. Adjunk root jogot a programnak a telefonon, ha kér

Most töltsük le az ICS 4.0.4-es ROM-ot, hogy fel tudjuk rakni.

A Flashtool-al fel tudjuk telepíteni a ROM-ot a korábbi leírás alapján. Viszont itt egy nagyon FONTOSdolog van. Amikor megjelenik a 3 oszlop, akkor csak a Wipe Cache legyen bepipálva a Wipe User Data NE!!!

Most már frissítődik is a telefon. Első bekapcsoláskor frissülni fog a rendszer, ez sok időt vehet igénybe, akár 10 percig is eltarthat. Ha már teljesen kész betöltött a telefonunk, nincs más teendőnk, mint a korábban előkészített root-ot aktiválni.
Ehhez a korábban Xperia-ROOT_upgrade.zip fájlból kicsomagolt könyvtárba lépjünk be és indítsuk el a 02-push-root-files.cmd programot.

Most csatlakoztassuk a telefonunkat a gépre USB-n keresztül, és bizonyosodjunk meg arról, hogy az USB DEBUGGING vagy más néven USB Hibakeresés legyen bekapcsolva.

Most megrootolja a telefont, majd újraindítja. Mikor újraindul már egy rootolt ICS 4.0.4-ünk lesz.