https://hogyanok.com Linux Virtuális gép telepítése Ubuntura

Virtuális gép telepítése Ubuntura

154
0
Megosztás

Az Ubuntu csomagkezelőjéből elérhető egy VirtualBox nevű alkalmazás, amivel virtuális gépet tudunk létrehozni Ubuntuval meghajtott számítógépünkön, így egyszerűen tudunk telepíteni Windows, vagy akár másik linux rendszereket is tesztelésre.

Egyesek szerint ennél van egy sokkal jobb program a VMWare Workstation. Ez egy fizetős alkalmazás, de ha már megvettük akkor kapunk hozzá ingyenes supportot is, kizárólag angol nyelven. Most az fogom bemutatni, hogy lehet a megkapott programot telepíteni és beállítani, úgy, hogy egy Virtuális Windows XP fusson el rajta. Ehhez természetesen rendelkeznünk kell egy Windows XP licensel is.

Rendelkezünk egy *.bundle fájllal. Ezt kell telepítenünk. Indítsunk egy terminált lépjünk abba a mappába, ahol a .bundle fájl található és írjuk be a következőt:

sudo sh fajlnev.bundle

Ezzel egyszerűen csak sudo joggal futtatjuk a fájlt. A terminál kérni fogja a jelszavunkat és miután megadtunk megjelenik a VMware telepítője.

01_installer

Fogadjuk el a license-t és kattintsuk a Next gombra. Ekkor a telepítő kérni fogja az Eclipse (Bővebben) elérési útvonalát, ha nem használunk ilyen keretrendszert, akkor hagyjuk üresen a mezőt és kattintsunk a Next gombra.

02_Eclipse

Most már készen áll a telepítésre, kattintsunk az Install gombra.

03_telepites

04_installalas

05_install_kesz

Most már kész a telepítés. A program indítható is az Alkalmazások->Rendszereszközök->VMware Workstation helyen.