https://hogyanok.com Linux Közös Thunderbird Helyi mappa

Közös Thunderbird Helyi mappa

594
0
Megosztás

Az Ubuntu mellett, főleg a játok miatt szükség van Windows futtatására is. Ezért egyszere 2 operációs rendszer van a gépemen. Jelenleg a leveleimet IMAP segítségével kérdezem le. De felmerült egy olyan probléma, hogy a Helyi mappában tárolt leveleket viszont csak az egyik gépen tudom olvasni. Ez sokszor gond lehet, ha nem akarok folyton a két rendszer között váltani. Ezért jött létre ez a kis bejegyzés, hátha valakinek (rajtam kívül) segítségére lesz. A levelezőprogram amit használok: Thunderbird

A helyzet az, hogy kell találnunk egy olyan helyet a Helyi mappák-nak ahol mind a két rendszer hozzáfér. Ezt egyszerű volt eldönteni, mivel az Ubuntu tudja olvasni az NTFS meghajtókat, de a Windows nem tudja az EXT3-al formázottakat. Ezért egy NTFS meghajtón lévő mappát választunk neki. (Az NTFS meghajtók felcsatolásáról itt írok bővebben.

Indítsuk el a Thunderbird programot.
Ha nem tudjuk, hogy jelenleg hol található a Helyi mappák mentési helye, akkor a Szerkesztés ->Postafiókok beállításai… menüpontban a Helyi mappák fiókra kattintva a Helyi könyvtár: alatt megtaláljuk.
Ha már van a Helyi mappák-ban levelünk akkor készítsünk a fájlokról biztonsági másolatot, majd adjuk meg az NTFS meghajtón létrehozott mappánk elérési útvonalát.

01_helyi_konyvtar

Ezután kattintsunk az OK gombra és indítsuk újra a programot. Most már ide fogja helyezni a Helyi mappák-ba pakolt leveleket.

Most már csak a Windows-os rendszerünkbe is meg kell adnunk ennek a mappának az elérési útvonalát és mind a két Thunderbird ezt fogja használni.