https://hogyanok.com Linux Google Calendar integrálása Thunderbird levelező programba

Google Calendar integrálása Thunderbird levelező programba

2275
6
Megosztás

Nem nagyon szeretem a webes felületét a Gmail alkalmazásnak, ezért inkább a leveleimet letöltöm a gépemre. Sajnos a Google Calendar miatt azonban még mindig rákényszerültem, hogy fellépjek oda. Most találtam egy remek kiegészítőt, amivel ezt egyszerűen meg lehet oldaniElső lépésként le kell töltenünk és telepítenünk a Lightning és Provider for Google Calendar kiegészítőket a Thunderbird-höz.

Indítsuk újra a Thunderbird-et. Újraindulás után, már látjuk is, hogy a jobb oldalon megjelent egy oldalsáv, csak még a nem találhatók meg benne bejegyzéseink.

Most adjunk hozzá egy új naptárt:
File->New->Calendar…

Válasszuk ki a On the Network-ot (Ami azt jelenti, hogy hálózatról szedi mindig az adatokat, egy mindig szinkronban lesz a Neten lévő Google Calendarral)

A következő oldalon kell megadnunk, hogy milyen fajta naptárat szeretnénk használni. Itt válasszuk ki a Google Calendar-t.

A Location-hez kell megadni, a Calendár elérési útvonalát, amit a következő módon kaphatunk meg:

Lépjünk be a Gmail felületünkre, majd a felső menüből válasszuk ki a Naptár funkciót. A megnyíló ablakban kattintsunk a Beállítások gombra, majd A Naptárakat válasszuk ki, ahol az aktuális naptár beállításait tudjuk módosítani.

Kattintsunk a Naptár megosztása gombra.

Itt a Naptár részleteinél található a Privát URL cím, ahol 3 féle megosztási forma közül tudunk választani. Nekünk az XML-re lesz szükségünk.

Kattintsunk rá az XML gombra és akkor megjelenik egy link. Ezt a linket kell bemásolni a Location helyére.

A következő oldalon kérni fogja a bejelentkezési adatainkat. Adjuk meg neki és kattintsuk be azt is, hogy mentse a jelszavunkat.

Majd adjunk egy nevet a Naptárunknak és válasszunk ki egy tetszőleges színt is a könnyebb megkülönböztetés érdekében. Show Alarms-hez rakjunk be egy pipát.

És már kész is vagyunk.

Most már az itt felvett események megjelennek a Google Calendar-ban és fordítva is.