https://hogyanok.com PDA/PNA Russa telepítése Waytech N770-re

Russa telepítése Waytech N770-re

209
2
Megosztás

Mi PNA tulajdonosok azért vásároltunk ilyen készüléket, mert nem akarunk sok mindent a készüléktől, csak azt, hogy navigáljon el minket az autónkkal oda ahova el szeretnénk jutni. Esetleg egy kis zenét is hallgatunk róla, vagy filmet nézünk hosszabb utazásaink során. De mi van akkor ha kirándulni szeretnénk és nincs nálunk térkép?Szerencsére erre is van egy egyszerű megoldás. Most a Waytech N770 készülékre fogjuk feltelepíteni ezt a programot. A készüléken WinCE operációs rendszer fut, amit alapból ugye a felhasználó nem is lát és nem is tud előhozni.

Egy kis módosítással könnyel elő tudjuk varázsolni a futó operációs rendszert, csak egy SD kártyára van szükségünk. A kártya gyökérkönyvárába másoljunk be egy YFGo2CE.bld nevű fájlt. A fájl tartalma bármi lehet a lényeg, hogy legalább 1byte legyen a mérete.

Ha ezzel megvagyunk helyezzük be az SD kártyát a készülékbe és kapcsoljuk ki, majd be a készüléket ( A Sleep mód nem megfelelő teljesen ki kell kapcsolni). Ha mindent jól csináltunk,  akkor az indulásnál, már a WinCE felület fogad minket.

Vigyázni kell nagyon, hogy mit állítgatunk rajta, mert könnyel használhatatlanná tehetjük a készülékünket, ezért csak olyan dolgokat állítsunk át amelyről biztosan tudjuk, hogy mit is csinál. Innen sajnos kikapcsolni nem lehet a készüléket csak Alvó/Sleep módba rakni. Ezért a következőt javaslom a gép kikacsolására:

  1. Vegyük ki a memória kártyát
  2. Nyomjuk meg a Reset gombot az SD kártyahely mellett.
  3. Várjuk meg míg betölt a PNA rendszere
  4. Kapcsoljuk ki a készüléket.

Most töltsük le a Russa nevű programot. Ezt csak egyszerűen csomagoljuk ki az SD kártyára egy tetszőlegesen elnevezett mappába. Látogassunk el a turistautak.hu oldalra és töltsük le a nekünk szükséges Russa térképet, vagy akár az összeset is lementhetjük. Ezt is másoljuk fel az SD kártyára egy tetszőleges mappába. Majd helyezzük vissza a kártyát a készülékbe és kapcsoljuk be.

Ekkor kitallózva az SD kártyán lévő Russa programot már indíthatjuk is. Majd az OPEN MAP gombra kattintva kikeressük a nekünk szükséges térképet és már indulhatunk is túrázni.